Till nya råttägare/nya köpare

Hej!

Vad roligt att du är intresserad av köpa råttor av mig! Du är välkommen att titta runt på min sida och fundera på om du har några frågor du vill ställa. Jag önskar att du har läst nedanstående innan du hör av dig angående önskemål att köpa råttor.

För mig är det viktigaste att du är djurvän och längtar efter nya råttkompisar. Jag förutsätter att du har kunskap om råttans skötsel, har möjlighet att betala ev. veterinärkostnader under råttans liv samt framför allt att du vet att du alltid är välkommen att höra av dig till mig med små och stora frågor. Även erfarna råttägare kan stöta på nya situationer, och när vi är ”nya” inom något område så är det självklart att det uppkommer ett antal frågor på vägen. Du får hellre fråga en gång för mycket!

Då man som uppfödare har ambitioner med sin avel, så är det viktigt för mig att kunna hålla kontakten och få uppdateringar om råttorna var 6:e månad (jag skickar ut påminnelse). Om du önskar att själv börja avla/föda upp råttor så rekommenderar jag att du har en erfaren uppfödare att rådfråga. Skulle du vara intresserad att avla på någon råtta från min uppfödning, så är det en fördel om du säger det redan när du ställer dig på väntelista. Då jag håller på med linjeavel så kommer en del råttor vara mer lämpade för vidare avel, och en del mindre lämpade.

Skulle någon av mina avelslinjer råka ut för problem med hälsa eller temperament så kommer jag sannolikt att rekommendera avelsstopp på de råttorna, och det kommer jag meddela omedelbart när det beslutas i så fall.

Bra att veta i förväg:
– Om du är under 18 år, behöver jag ha kontakt med en förälder/målsman innan vi kommer överens om försäljning.
– Du är välkommen att ställa dig på väntelista. Den är inte bindande, men det uppskattas om du hör av dig ifall du inte längre önskar stå på väntelistan. Jag uppdaterar i sociala medier när bebisar planeras, så håll utkik på hemsidan, men framför allt på Facebook och Instagram.
– En tamråtta kostar 400 kr, men de säljs i par om det inte finns annan ung eller jämnårig råtta i hemmet.
– En råtta lever 2-3 år, och så långt det är möjligt önskar jag att råttan får bo kvar i samma hem. Ibland gör ”livet” att det inte är möjligt, i så fall önskar jag att du kontaktar mig och jag får vara delaktig i omplaceringen.

Om du har frågor om mig, mina råttor eller råttor i allmänhet så är du jättevälkommen att skicka ett mail! Jag svarar generellt inom 2 dygn om jag inte är bortrest. Du/ni får såklart väldigt gärna komma och hälsa på hos mig och råttorna (i Göteborg)! Det finns även event som anordnas av rått- och smådjursföreningar så som Svenska råttsällskapet och Sydsveriges smådjursvänner, det kan vara ett bra sätt att träffa råttor första gången.