Planerade kullar

Pga sjukdom har uppdatering av hemsidan dröjt, jag ber om ursäkt för detta. Den senaste kullen som föddes var AHR, Amazing Hurricane Ratties. Parningar i slutet av februari ledde ej till dräktighet. Nästa omgång bebisar väntas i mitten av april.

– Ratatosk Chantelle (silver black european berkshire dumbobärare) och Hagrid (silver mink hooded dumbo): förväntas black och mink, eubk och hooded, dumbo och dumbobärare. En parning jag har sett fram emot ända sen jag fick köpa Chantelle från Danmark. Chantelle är superalert, kan utforska i evigheter men kommer när man ropar och vill gärna umgås med människor, råttor och IKEA-råttor. Hagrid är ”stamfadern” i uppfödningen som numera även är känd för att han blev omtyckt av Bard i ”Talang” på TV4. En mycket lugn och snäll flockledare, en pussråtta och charmör. PARNING 26/3.

– Minnie (russian blue hooded dumbo), en liten pärla som jag lånar av en god vän för att para med Hagrid (se ovan): förväntas black hooded dumbo (troligen något övertecknade då båda föräldrarna är det). Det är full fart i Minnie, fantastiskt trevlig och nyfiken, tar sig fram överallt för att utforska. Agilitypotential. INVÄNTAR LÖP.

– Angelique (black hooded) är en liten underbar tjej som blivit parad med Hagrids bror Sirius (silver mink hooded dumbobärare). Detta då parningarna är del av ett linjeavelsprojekt. Angelique är liten (305 g) men välbyggd och med väldigt trevligt temperament. Hon har ännu inte fått göra sin agilitydebut, men pappa har goda meriter på detta område. Förväntas black hooded toppörade. PARNING 28/3.

Det går bra att ställa sig på väntelista, vilket inte är bindande. Jag behåller själv bebisar från varje kull och sedan utgår jag från väntelistan. Ibland blir det något avhopp. Väntetiden beror också på kullarnas storlek. Bebisarna är leveransklara vid 6 veckors ålder.

Jag ser i normalfallet gärna att man kommer och hälsar på för att träffa mig och råttorna. Jag hoppas kunna erbjuda detta snart igen, men pga rådande situation har jag beslutat att minimera besöken tills att smittspridningen har lagt sig i samhället.