Planerade kullar

Det finns flera kullar på gång, här presenteras då och då ett urval. Jag siktar på att helst få 2-3 kullar samtidigt så att jag har en extramamma den dagen det blir någon tråkig komplikation. Detta då det är svårt att få nyfödda att klara sig med bara handmatning. (Som uppfödare hoppas man såklart att man aldrig ska hamna i den situationen.)

Min huvudinriktning är en tecknad linje med en del framgångsrika agilityråttor, samt andra råttor jag valt ut för trevligt temperament. Ambitionen är att på sikt ha tecknade dumboråttor samt en hel del rex i kullarna. Färger i nuläget är black, agouti, mink, cinnamon och russian blue, det dyker även upp champagne, chocolate samt russianvarianter. Förutom rex, inriktar jag mig även på silvermane (framför allt enfärgade – irish – european berkshire).

Den andra linjen är en siameslinje med i huvudsak svartögda siameser, seal-point och russian blue-point, samt även svarta råttor. Det förekommer dumbo och rex, men mer ovanligt.

På gång i nuläget är framför allt tecknade kullar, samt någon enstaka siameskull (dock en del väntelista). Honor som jag särskilt hoppas på kommer från Jupiterkullen och Nobelkullen.

Det går bra att ställa sig på väntelista, vilket inte är bindande. Jag behåller själv bebisar från varje kull och sedan utgår jag från väntelistan. Ibland blir det något avhopp. Väntetiden beror också på kullarnas storlek. Bebisarna är leveransklara vid 6 veckors ålder (vid större kull, vid 7 veckors ålder).