Intresseanmälan

Amazing Emmy från kullen Amazing Gala Ratties

Om du är intresserad av att eventuellt köpa tamråttor, får du gärna maila till amazingratties@hotmail.com, alternativt skicka mess via min Facebooksida ”Amazing ratties”.

De som hör av sig brukar berätta lite om sig själva samt om tidigare vana av tamråttor – gnagare – husdjur. Det är bra för mig att veta vilka familjemedlemmar det finns i råttornas nya hem, framför allt barn och deras åldrar och djurvana.

Jag tycker också det är kul att höra hur man kom i kontakt med råttor och hur/när/var man fastnade för tamråttor som husdjur. Berätta gärna om eventuellt intresse för trickträning, agility, utställningar eller framtida avel, så att vi kan hitta de mest lämpliga råttorna för det i så fall.

För övrigt bollar jag gärna funderingar kring burmodeller, strö och foder. En del är osäkra på om det passar bäst med honor eller hanar samt hur många. Det vanliga är att man kommer på besök eller att vi hörs via telefon innan man sedan får möjlighet att tinga råttbebisar.

Leverans

Bebisarna får flytta tidigast vid 6 veckors ålder, de måste också väga minst 100 g. Vid stor kull/små bebisar, flyttar de ofta vid 7 veckors ålder.

Antingen kan man hämta i Göteborg, eller så går det oftast att ordna leverans inom Halland och Skåne, då tillkommer en mindre transportavgift. I normala fall finns det även transportmöjlighet längs sträckan Göteborg – Jönköping – Linköping – Stockholm ett flertal gånger per år, just nu mer sällan pga. pandemin.

Vid leverans, tänk på att ha en transportbur av hårdplast, som du lämpligen har i en väska/kasse och med möjlighet att täcka över med t.ex. en fleecefilt. Om man kör bil bör råttorna skyddas från AC.

Exempel på transportburar som inte funkar är tygväskor (gnager sig ut), kartong (gnager sig ut), plastburk (ingen ventilering) samt den typen av kattransportbur som har en gallerdörr med ca 1,5-2 cm stora hål. Rådfråga gärna om du är osäker. Ofta har jag även ett litet lager av Pico transportburar till självkostnadspris.