Oktoberbebisar

Då var det redan oktober, och här har oktoberkullarna börjat födas. Man blir SÅ glad av bebispip! Och så är det väldigt kul att följa de små genom deras rekordsnabba utveckling – alla åldrar har sin charm. Jag räknar med att det kommer finnas bebisar till dem som står på väntelistan sedan tidigare. Jag väntar också snart den första kullen med dvärgar! Råttor som är dvärgar har en mutation som påverkar tillväxthormon, och blir därför betydligt mindre än ”normala” råttor. Kring 75-125 g väger en vuxen dvärg. Jag har aldrig haft möss, men känslan är snarare att det är en liten mus än en råtta. Dvärgråttor har mindre risk för cancer än normalstora, och har i genomsnitt en lite längre livslängd. Detta ska bli väldigt spännande! Dock kommer råttor från dvärglinjen inte säljas initialt, förhoppningsvis längre fram om linjen utvecklas i positiv riktning.