En hösthälsning

Det rullar på med uppfödningen, och jag njuter av en massa råttbebismys! Den tecknade linjen har gått framåt som väntat, och jag jobbar nu med att få in dumbo och rex. Jag har även upptäckt silvermane och är helt fast för denna pälstyp, som jag framför allt önskar få fram i european berskhire och irish (och enfärgade). Även blue/blå jobbar jag med i dessa teckningar, och på sikt även blue agouti.

Siameslinjen går långsamt framåt – tredje kullen har precis fötts med 7 små underverk och världens snällaste mamma. Förhoppningsvis blir det någon mer siameskull innan årsskiftet!

Årets andra nyhet förutom silvermane är golden, som jag också verkligen har fastnat för. Det är för tidigt att säga om det kommer bli en permanent linje, det är också väldigt svårt att importera från andra länder just nu pga pandemin. Goldenråttorna har hittills väldigt lugnt temperament, även på honsidan, och jag ser fram emot att jobba vidare med den linjen.

Temperamentmässigt har jag ingen speciell nisch. Jag försöker generellt att undvika hyperaktiva råttor då jag sett att det kan slå lite fel bland bebisarna som föds (även om det också kan bli jättebra, men kullen kan bli ”blandad”). ”Normalaktiva” råttor fungerar också bra till agility, och självklart har jag kvar tanken om att ha en hel del agilityråttor, i den tecknade linjen framför allt. Förhoppningsvis finns det möjligheter att tävla i agility under 2021, samt att anordna träffar för agilityträning som jag funderat på sedan innan – efter pandemin siktar vi på detta!