Studiebesök bland Finlands uppfödare

Det var dags för den andra utlandsresan – fredagen 2 augusti körde jag mot Stockholm och tog färjan till Åbo. Precis utanför ligger Naantali (Nådendal) och där samlades ca 200 råttor och ett flertal uppfödare lördagen 3 augusti för utställning (standard och pet).

Jag tillbringade en intensiv dag bland språken svenska, finska och engelska, och fick ta del av den fina gemenskap som verkar finnas i råttuppfödarvärlden i Finland. Så många uppfödare, och så många råttor! Jag spanade lite extra på siameser så nu har jag sett seal-point, agouti-point, russian blue point och golden siamese, fast jag har fortfarande svårt att se skillnad på vissa nyanser…

Tre av mina killar fick följa med och Bela fick 3:e pris i Pet, väldigt roligt! Ingen av mina två hoodeds var tillräckligt bra för att bli godkända för registrering i Finland, men det var förväntat.

Det var inspirerande att få uppleva uppslutningen i Finland, och jag drömmer nu om att våra event kommer att växa här på hemmaplan. Nästa SRS-event är 31 augusti i Höör; Agility special – hoppas på många deltagare och besökare!