Råttutställning i England

För att vidga vyerna och lära mig mer om uppfödning i England, blev det en weekend-resa till London. Lördag 13 juli åkte jag till Essex ca 1 timme utanför London för att gå på en jättestor djurmässa som heter Tendring Hundred Show. Den var helt klart större än jag hade tänkt!

Råttutställningen anordnades av NFRS och ca 50 råttor deltog, i standard och pet. Det fanns även ett hörn där besökare fick prova att hålla en råtta, och det informerades om burar/burströ/burinredning och råttor generellt. Jag såg mestadels enfärgade råttor (self), knappt en enda tecknad i standardklassen denna gång. Jag passade på att ställa lite frågor om råttuppfödning i England och uppfödarna delade gärna med sig.

Solen sken, det föll endast ett kort duggregn under dagen. På området fanns allt från hundagility till i princip alla lantbruksdjur och smådjur. Även allt annat som rörde lantbruk som stora traktorer/maskiner, vilket jag inte kollade så noga på… Den som tog hem de två stora pokalerna blev Rivendells uppfödare Ann Storey som har mer än 40 års erfarenhet av råttuppfödning!